Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


2 Aralık 2010 Perşembe

YURTDIŞINDA EĞİTİM İÇİN ASKERLİK TECİLİ NASIL YAPILIR?


Dil Kurslarına Gidenler


Yurtdışında dil eğitimi alacak öğrenciler en fazla 1,5 yıl olmak üzere dil okulundan aldıkları kabul belgesi ile birlikte askerlik tecili yaptırabilirler. Öğrenci 1,5 yılın sonunda öğrenci, ön lisans, lisans veya yüksek lisans eğitimine başlar ise tecil işlemini yenilemek durumundadır.

2 Yıllık Okullara Gidenler

Yurtdışında ön lisans eğitimi alacak öğrenciler okulundan gelen okul kabul mektubu ile birlikte askerlik teciline başvuru yapabilirler.
Ön lisans programları için en fazla 3,5 yıl tecil işlemi yapılabilir. Arkasından lisans programlarına geçiş yapılırsa askerlik tecili yenilenebilir.

3 veya 4 Yıllık Üniversite Lisans Programlarına Gidenler Yurtdışındaki üniversiteden alınan kabul belgesi ile birlikte askerlik tecili yaptırabilirler.


Master ve Doktora Öğrencileri de yurtdışındaki okullarından alacakları kabul mektubu ile birlikte tecil yaptırabilirler.

1 yorum:

  1. Yurtdışı eğitim’de 15 yıllık tecrübe. İngiltere dil okulları konusunda uzman AF yurtdışı eğitim ÜCRETSİZ danışmanlık hizmeti vermektedir. web sitemizi ziyaret ediniz http://www.afegitim.com/

    YanıtlaSil