Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


2 Aralık 2010 Perşembe

ASKERLIK ERTELETME ISLEMLERI ! ( Egitim Dosyasi )


Askerlik erteletme islemlerindeki butun bilgiler ve daha fazlasi icin ;


Turkiyede lisans egitiminizi tamamlayip, hicbir askerlik islemi yapmadan egitim sebebi ile Barselonaya geldiyseniz, burada Barselona Baskonsolosluguna gidip bir egitim dosyasi actirmaniz gerekmektedir. Bu dosya vasitasi ile sizin askerlik isleminiz yuksek lisans egitiminiz suresince ertelenecektir. 

Ne isimize yariyacak bu Egitim Dosyasi?

 Yuksek lisan egitiminiz bittigi zaman askerliginizi 1 yil daha tecil ettirmek isterseniz, burada yaptiginiz masterin Turiyede taninirligi icin YOK `e basvurmaniz gerekecektir, bu asamada egitim dosyasi cok buyuk onem tasimaktadir.Yok den denklik  belgesi alarak askerliginizi 1 yil tecil ettirebilirsiniz. 

Egitim dosyasi actirmak icin gerekli belgeler; 

GEREKLİ BELGELER:

. Barselona Baskonsoloslugundan alinacak olan  başvuru Formu
. Nüfus Cüzdanı fotokopisi (2 adet arkalı-önlü)
. Vesikalık fotoğraf (4 adet)

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLANLAR İÇİN AYRICA:

. Üniversite diploması fotokopisi (2 adet)
. Yüksek Lisans veya Doktora kayıt belgesinin aslı  + Türkçe tercümesi ve fotokopileri
. Askerliğini yapmamış erkek öğrencilerden, ‘Değerlendirmeye Katılma Belgesi’ (Yedek Subay Kararı Belgesi) fotokopisi (2 adet)
. Askerliğinizin halen ertelenmiş olduğunu gösteren belge (Askerlik Şubenizden
      alınacak ‘Askerlik Müsaade Belgesi’)
. Devlet memuru olanlardan ‘İstifa Belgesi’ fotokopisi
. Mecburi Hizmetleri olanlardan ‘Mecburi Hizmet Belgesi’ fotokopisi
. Askerliğini yapanlardan Terhis Belgesi

Önemli Not. : Belge fotokopilerinizi (kayıt belgesi dışında) mutlaka aslına uygun olarak tasdik ettirdikten sonra teslim edilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder