Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


1 Aralık 2010 Çarşamba

Nerelerden Ev / Oda Bakabilirim?



·         Oncelikle okullarin fakultelerinin girislerinde asili olan panolara bakmakta fayda vardir, hem ucuz, hem ogrenci evlerinde yasamak yabanci dili gelistirmek  ve arkadas edinme acisindan fayda saglayacaktir.

·      Barcelona Turca Facebook grubuna uye olunarak; grubun duvarina istediginiz fiyat araligini ve yaklasik olarak nerelerde ev baktiginizi yazabilirsiniz!

·      Okullarin International ofislerinden bu konuda bilgi alabilir,  ev / oda bulana kadar okullarin anlasmali oldugu hostel, otel, yada yurtlarda ikamet edebilirsiniz.

·      Bu is icin Ispanyanin en unlu sitesini kullanabilirsiniz; www.loquo.com ; rooms for rent / shared flats kismindan istediginiz yerdeki ve fiyat araligindaki ilanlara ulasmaniz mumundur.  Ayriyetten bu siteden kendinizde ilan verebilirsiniz, kendinizi ve ne kadar sure kalacaginizi anlatan bir mesaj yazmaniz ve bir kontak numarasi birakmaniz yeterli olacaktir.

·      Baska ev / oda bulma sitelerinin listesi assagidadir :


·      ONEMLI !!! : Ev bulma sitelerinde  goreceginiz bazi ilanlarda cok guzel evlerin, cok merkezi yerlerde ve cok ucuza satildigi / kiralandigini goreceksiniz, bu ilanlardan bazilari sahte ilanlar olup, boyle bir adres yada ev olmamaktadir, arayacaginiz yada mail vasitasiyla ulasacaginiz bazi kisiler genelde su anda Afrikada bir sivil toplum kurulusu icin calistiklarini ve sizden once depozitiyu hesaplarina yatirmanizi sonra size anahtari gondereceklerini soyleyeceklerdir, sakin inanmayin  !!! Sakin ama sakin ; evi gormeden , anahtari almadan para vermeyiniz !!

·      Ayrica  ek olaraktan; http://www.couchsurfing.org/  internet sitesinde de Barcelona rent room & flat grubunda da surekli yeni ilanlar donmektedir, burada ilani veren kisinin profilini gorebilir, fotograflarindan yada onun hakkinda yazilmis yorumlardan fikir edinebilirsiniz .  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder