Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


1 Aralık 2010 Çarşamba

ISPANYA`YA GIRIS CIKIS


ULKEYE GIRIS CIKIS 

Turkiyeden uzun ugraslar sonunda egitim vizesi almayi basarip Ispanya sinirlarina gelmeyi basaran sevgili ogrenci; elindeki vize D tipi bir vize olup, cogunlukla MULTIPLE verilir, bu da demek oluyorki ; Ispanya`ya birden fazla giris cikis yapma hakkina sahipsin, hadi yine iyisin. 

Bu vizenin gecerliligi 90 GUN olup, bu sure icerisinde senin egitiminin durumuna gore eger Ispanya sinirlari icerisinde egitimine devam edeceksen senin oturma iznine bizim tabirimizle NIE kartina basvurman gerekmektedir. Bu Basvuru suresi vize gecerlilik suresi itibariyle 3 aydir, bu sure icerisinde mutlaka NIE basvurusu yapmak icin randevu alman gerekmektedir. NIE basvurusu nasil yapilir rehberin NIE kisminda detaylica anlatilmistir, hadi hemen git ve bak nasil yapiliyormus!

Ogrenci vizesi suresi icerisinde Ispanya sinirlari incerisinde dolasabilir hatta Avrupada SHENGEN ULKELERI diye adlandirilan ulkelere gidilebilir, bu ulkeler :  

Austria Belgium Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Greece Hungary Iceland Italy Latvia Lithuania Luxembourg Malta Netherlands Norway Poland Portugal Slovakia Slovenia Spain Sweden  Switzerland dir. Fakat unutmaman gereken bir durum toplamda 3 aydan fazla bir sure bu ulkelerde vizen ile kalamazsin, Ispanyaya gelip NIE basvurunu yapmis olman gerekmektedir. 

Ingiltere, Irlanda, Bulgaristan ve Romanya ulkelerine pasaportundaki Ispanya vizesiyle ve NIE`n ile giremezsin ;

Bu ulkelere giris cikis icin o ulkenin vizesine basvurman gerekmektedir. Barcelona  sehir merkezinde Ingiletere konsoloslugu olmasina karsin vize hizmetleri Madrid de yapilmaktadir. Ingilere vize basvurusu rehberin VIZE bolumunde detayli anlatilmistir. 

( Daha anlatilmadi ama anlatilacak , yakindir ! ) :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder