Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


1 Aralık 2010 Çarşamba

Barselona`da ev bulmak eziyet olmasin !



Barcelonaya geldiniz, ilk yapacaginiz seylerden bir tanesi olan oda yada ev bulma islemine girmeden once yapilmasi gerekenler: 
  • ·         Bir adet telefon hatti ( Vodafone, Movistar, Yoigo, Orange … ) alinir.
  • ·         Sehir icinde evden eve aramak bedavadir, bu yuzden sabit hatlari bir arkadasinizin evinden aramaniz size kolaylik saglayacaktir.
  • ·         Ispanyolca konusan bir arkadasinizin olmasi sansinizi ve bulma ihtimalinizi arttirir.
·         Barcelonada cok fazla kiralik ev ilani olmasina karsin cok fazla da ogrenci yada kisa sureli kalan kisi sayisi oldugu icin , sirkulasyon cok fazladir. Bu da eylul- ekim gibi butun ogrencilerin yogun olarak geldigi, yada ocak – subat gibi Erasmus ogrencilerinin akin ettigi aylarda oda / ev bulma islemini zorlastiracaktir.  

·         Yaklasik olarak ev / oda bulma suresi 10 gun dur. Bu sure sansa ve sizin cabalariniza baglidir. Ispanyolca konusmaniz daha ucuz ev / oda bulmaniza yardimci olacatir, Ev / oda buldugunuz kesinlesene kadar surekli olarak aramaya devam etmek en faydalisidir, gidip gordugunuz bir evdekiler size en az 1-2 gun sonra cevap verirler bu surede yeni ev bakmakta fayda vardir.
·         Oda fiyatlari yaklasik olarak ; 250 Euro – 500 Euro arasinda degismekte olup, sehrin  uzak semtlerine gittikce bu fiyat dusmekte; en merkezi semt olan La Rambla da ise artmaktadir. 

      Odalar genelde icinde esyali olarak kiralanir ve balkonlu / disa pencereli  ( exterior )  yada ice pencereli / apartman bosluguna bakan ( interior ) seklinde iralanir ve fiyatlari buna gore cok degismektedir.
·          Ev fiyatlari ise oda sayisina; evin yeniligine, esyali olup olmamasina  ve sehrin neresinde olduguna (metro / otobus / tren hattina yakinligi ) gore degismektedir. Studyo tipi evler 450 Eurodan baslayarak; 6-7 odali evler ise  1500 Euroya kadar cikmaktadir. 2+ 1 odali bir evin fiyati ortalama olarak  800 Euro civarindadir.

·         Ev kiralayacaklar icin normalde 1 aylik depozito ( fianza ) istenmektedir, sahibine gore bu 2 ay da olabilir. Komisyoncu sirketler, acentalar genelde 1 aylik komisyon bedeli almaktadirlar, bu yuzden eve cikacak arkadaslar yaklasik olarak 3 aylik kirayi gozden cikarmalari gerekmektedir.   
·         Oda kiralayacak arkadaslardan da 1 aylik oda kirasi depozito olarak alinmakta, bunun yanisira  ev harcamasi olarak adlandirilan ( gastos ) harcamalar, ayri alinmaktadir, bu harcamalar ( elektrik , su , telefon, internet, dogal gaz, otomat aidati, varsa temizlik ucreti … )  yaklasik olarak 40 – 50 euro civarinda tutmaktadir.

2 yorum:

  1. Merhabalar

    Kiralik ev ilani vermak istiyorum

    Barselonada mobilyali bir evim var. Ayrica evde ,A,D,S,L , T.V Camasir makinesi, Firin vardir. Yani ev icin herhangi bir harcama gerekmemektedir. Oda kiralayacaginiz gibi evin tumunude kiralayabilirsiniz.
    Oda fiyati tum masfalar icinde 330 euro Evin tamami icin masraflar dahil 880 eurodur. Ev 3 kisi icin uygundur.
    Detalar icin bana mail veya telefon gonderirseniz gorusebiliriz.

    aigle35@hotmail.es

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Eviniz müsait midir acaba?

    YanıtlaSil