Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


1 Aralık 2010 Çarşamba

NIE icin GEREKLI BELGELER

NIE icin GEREKLI BELGELER

http://www10.gencat.net/agaur_web/recursos/estrangeria/51.pdf



Madde 1: Bu formu doldur , EX 11, 


NOT: Bu belgeyi kaydedemezsin, doldurup ciktisini alman gerekiyor! ( Locutorio  / internet cafeler  bu formun ciktisini almak icin uygun yerdir )  

1. Madde; kendi bilgilerini doldur, adres, anne adi, baba adi..
2. Madde icin Renovación autorización de estudiante o investigador  u tikla,
4 ve 5. Maddeleri bos birak
6. Madde adresini, adini soyadini ve de gunun tarihini at.
Si   de sen ne olur ne olmaz J
ciktisini al ( IMPRIMIR ) , imzayi at.

Madde 2: Pasaportunun orjinalini basvurunda yaninda gotur ayrica , Pasaport numarasini, pasaportun son kullanma tarihinin oldugu , ispanya vizeni ve pasaportunun en son sayfasindaki  kisiler datalarinin oldugu sayfalarin fotokopisini  basvuruda yaninda gotur.

Madde 3: Eger ilk defa NIE ye basvuruyorsan bu maddeyi onemseme, eger yenileme yapiyorsan eski kartini yanina al, her ihtimale karsi fotokopisini cek !

Madde 4:  Kisacasi senin hangi okuldan kabul aldiysan kabul belgen, varsa kayit belgen (Matricula),  kurs sureni gosteren , aldigin dersleri ve planini gosteren bir belge.

Not: Eger NIE nizin suresini dil kursu ile uzatacaksaniz, bu belge mutlaka ama mutlaka ispanyolca yada katalanca olmali, eger degilse konsoloslugun anlasmali oldugu bir cevirmen tarafindan cevirilip uzerine konsoloslugun muhru vurdurulmalidir! 

Not: Bu belgedeki ogretim suresinin uzunluguna gore NIE kartinin suresini belirlemektedirler, o yuzden surenin belirtilmesinde fayda vardir.( eger yazmiyorsa da okuldan buna dair bir belge istenilebilir, su zaman kadar kurs surecektir gibisinden ) ,ve bu belgenin suresi 3 aydan kisa olmamalidir ! Zaten process 2 ay suruyo :)
 
Madde 5: Hani Bankaya gittiniz hesap actirdiniz ya o hesabin bir dokumunu istiyor polis beyefendi, bu dokum 3 aylik yada 6 aylik olabilir, bazi bankalar bu dokumandan para almak isteyebilir, gidin kendi banka subenizden alin ! Barcelonada hesap actirmadiysaniz sizing Turkiyedeki banka hesabi da olabilir, anne babanizinda , bazen bunu kabul etmiyolar  ozaman yapilacak tek islem acilen bir hesap actirip icine butun parani koymak olacaktir ! 

Nekadar hesap dokumu gostermek gerekmektedir? 

Daha onceki yillarda bu miktar eger banka hesabinda aylara gore bir azalma gerceklesmemisse 3000 euro, eger azalma varsa 1500 euro istiyorlardi. O kadar paraniz yoksa hemen arkadasdan ,es / dosttan borc para istenir, bankaya yatirilir, dokuman alinir, odunc alinan paralar arkadaslara geri iade edilir. Hicbir zaman bankayi arayip o kadar para oldup olmadigini sormazlar.   

Madde 6: Kisacasi sagli sigortasi, bunu 6 aylik istiyorlar en az eger CAT SALUD kartiniz varsa onun fotokopisiyle basvurabilirsiniz sanirim. ( cok emin degilim bunu bir sormak lazim) 

            Madde 7: Eger NIE kartinizi yeniliyorsaniz daha onceki donemki aldiginiz dersleri gectiginiz mi , kactanesinden kaldiniz, gibi bir dokuman kisacasi transcipt. Yada bazi okullarda gecmis donemde aldigi dersleri basariyla gecmistir diye bir yazi. Eger okulunuzu bitirip yeniden baska bi okul icin NIE ye basvuruyorsaniz bitirdiginiz okulun diplomasi yada mezuniyet belgesi. 

Madde 8 : Sizi ilgilendirmiyor, koskoca adamlar oldunuz artik bu yasi tutmayanlar icin.

            Madde 9: Sen herseye karsi yaninda belediyeden aldigin empadronamiento/ ikametgah belgeni  gotur kardesim, bunlarin sagi solu belli olmaz. 

NIE yi polise goturmeden once bir de TASA 52 odemeniz gerekmektedir; Tasanin nasil odendigi baska bir sayfada detayli olarak anlatilmistir ! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder