Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


1 Aralık 2010 Çarşamba

Acenta vasitasi ile ev / oda kiralamak



 Ne ugrasicam ben internet ile bosuna zaman kaybetmek istemeyenler, yada tam istedigini arayip bulamayanlar icin Barcelonada acentalar bulunmaktadirlar, bu acentalar size ev/ oda ile ilgili butun yardimi yapmakta sizi ev sahibi ile yuzyuze getirmemektedir. Bu acentalarin en guzel ozellikleri sizinle her zaman ilgilenen bir  kisinin olmasidir, hatta bazen siz fatura odeme isini de onlara verebilirsiniz.

·         Her acentanin calisma teknigi, fiyatlandirma bicimi farkli olmaktadir, bu yuzden bazi acentalar 1 aylik oda kirasi yada 1 aylik ev depozitosu alirken, kimileri 2 aylik almaktadirlar, bunun disinda ev harcamalari ( los gastos ) olan harcamalar bazen extra talep etmektedirler, tabi acentalarin alacaklari komisyonlar da sirketden sirkete degismektedir; kisi basina 175 euro alan da vardir; ev basina 1 kira alan da.

Barcelonada ev / oda kiralayan acentalarin listesi:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder