Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


1 Aralık 2010 Çarşamba

BANKA



O kadar cok para verdi ki annem , parami nereye koyayim, yastik altindami sakliyayim yoksa bir bankayayami yatirayim ? 

Banka mantikli bir secim olacaktir. 

Barcelona da bir banka hesabi acmak icin neye ihtiyacim var ?  

Oncelikle ilk geldiginizde pasaportunuz ile bir banka hesabi acabilirsiniz, turist hesabi olur, sadece aylik 3 euroya yakin bir hizmet bedeli kesilir, ne zaman NIE ` nizi  (Numero de Identidad de Extranjeros )  aldiniz, ozaman hemen gidip, hesabinizi normal olarak degistiriniz, daha az kesintiye ugrarsiniz ( yillik 24 euro  gibi ), eger  26 yasindan kucukseniz bazi bankalarin ogrenci hesaplari var ve hic komisyon almiyorlar, cicili bicili bankamatik kartlarindan veriyorlar. 4-5 gunde  subenize ulasiyor, gidip aliyorsunuz, hatta bazen cep telefonunuza mesaj bile atiyorlar kartiniz geldi diye, Buyuk teknoloji canim!

Param var, banka kartim var, hesabima parayi nasil yatiricam? 

Bankaya giderek elden olabilirmi mesela? 
 
Eeee, gittim banka kapaliiydi ; olmasi cok buyuk bir olasilik , cunku Ispanyada bankalar 08:00 – 14 : 00 saatleri arasinda musterilere hizmet verirler.
Eee, ne yapicam ben simdi? 

Hemen bankamatige gidip,  ( Sin / Con Sobre ) yazili olan bankamatige gecip; ister zarf vasitasiyla istersen zarfsiz bankamatige parani yatirabilirsin. Zarfsiz yatirdigin para aninda hesabinda olurken, zarfla yatirdigin para eger sabah 10:00 dan once yatirdiysan  aksamustu 14:00 den sonra eger  14: 00 den sonra yatirdiysan bir gun sonra hesabinda olur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder