Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


1 Aralık 2010 Çarşamba

NIE Nasil alinir ?


Yaw ben aldim vizemi NIE de neyin nesi , nerden cikardin bunu ¿ 

                Bak sana ogrenci NIE sine basvururken yapman gereknelerin listesinin pdf ini koyayim , begenecekmisin ; 

Haydi once icinden bir dua et bakalim;

Kisacasi soyle diyor, ey yabanci ogrenci eminmisin bu belgelerin hepsini bulup getirebilecegine, bu islemi heryil yapmak istediginden eminmisin , yoksa ulkene donup egitimine orda mi devam etmek istersin ¿ 

Ilk defa NIE ye basvuracak arkadaslar; islemelerini 2 sekilde gerceklestirebilirler ; 
1 ) Okulun international ofisi bu konuda size yardimci olur. Sizin yerinize belgelerinizi gonderir ve alir bu sure normalde 1 haftadir , siz sadece fotograf vermeye ve parmak basmaya ve imza atmaya gidersiniz ¡ imzayi attikdan 1 ay sonra kartiniz elinize ulasir. Bu yuzden okul tarafindan basvurmak herzaman avantajlidir


2) Kendiniz bizzat polise basvuru yaparsiniz, ilk NIE karti basvurusunda randevu alinmasina gerek yoktur, elden butun belgeler  C/ Guadalajara 1-3 adresine gidilerek teslim edilir. Bu adrese sabah erken saatte gidilmesinde fayda vardir, gec saatte gidilmesi halinde cok sira beklenilebilir.

ONEMLI ¡!!:  NIE YENILEME BASVURUSU YAPILMADAN ONCE (  http://www.mpr.es )  INTERNET SITESINDEN  BIR RANDEVU GUNU ALINMALIDIR, BELGELER O GUN EKSIKSIZ TESLIM EDILMELIDIR. ( Nasil randevu alindigi baska bi sayfada aciklanmistir )
NIE YENILEME ISLEMI GERCEKLESTIRILIYORSA; NIE KARTININ UZERINDE YAZAN SON GECERLILIK TARIHINDEN ONCE MUTLAKA RANDEVU BASVURUSU YAPILMALIDIR, AKSI HALDE BASVURUNUZ BASARISIZ SONUCLANACAKTIR !!! 
SURE BITIMINDEN SONRA YAPILAN HICBIR BASVURUYA OLUMLU CEVAP VERMEMEKTEDIRLER !!!

Ver mapa más grande

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder