Nedir ne değildir?

Uzun yıllardan beri aklımızda olup, Türkiye'den gelip Barselona'da yaşayan genclerin bilgilerini paylaşacakları bir internet mecrası olarak hayatına başladı bu blog. Bu blog aracılığıyla Barselona ve yakınlarında ikamet eden arkadaşlara, buraya geleceklere, gelmek isteyebileceklere burada oldukları süre içerisinde Barselona'yı tanımalarında, daha güzel vakit geçirip, zorlukların ve başağrılarının üstesinden gelebilmeleri için üç beş tecrübeye dayanan bir kaynak üretmek amacındayız. Adının Barselona101 olmasi da bundandir: üniversite de aldığımız oryantasyon dersleri hesabı. 101, Barselona'ya giriş. Hoşgeldiniz, beşgittiniz. Bunun yanısıra bu blog, herkese açık bir mecra olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de gördüğünüz, beğendiniz, canınızı sıkan, hoşunuza giden, kafanızı karıştıran ve başkalarının da işine yarayabileceğini düşündüğünüz meseleleri paylaşırsanız, hemen buradan yayınlamak niyetindeyiz. Neyse, siz meseleyi kaptınız, venga vamos!


1 Aralık 2010 Çarşamba

IKAMETGAH / EMPADRONAMIENTO



Geldiniz, evi buldunuz yerlestiniz, hadi bakalim simdi sira muhtarin yanina bir ugrayin bakalim. 

Empadronamiento ; Ispanya sinirlari icerisinde oldugunuz surece belediye tarafindan, hangi mahalleye ne kadar butce ayrilacagini belirlemek, gelen kisi sayisini bilmek , NIE yenileme / yeni alma islemlerinde sizden istenen yegane belgedir. 

Yapmaniz gereken; assagidaki adreslerdebulunan belediyelerden en yakinina giderek; pasaportunuzun asli  ile basvuruda bulunmaktir. Baska hangi belgeler gerekiyor ?

  • Eger, evi siz tutuysaniz ve kontratin uzerinde sizin adiniz yaziyorsa, kontratin asliyla ve pasaportunuzla giderek basvuruda bulunabilirsiniz.  
  • Ev alacak param yok ; sadece kiraci iseniz ozaman ya ev sahibinizi yaniniza alacaksiniz, onunla birlikte gideceksiniz, o sizin orda kaldiginizi ibraz edecek.
  •  Ev sahibi nerede bilmiyorum ben diyorsaniz, Kontratta adi yazan / ev sahibi tarafindan  …. …. Isimli , … pasaport numarali kisi …..  adreste yasamaktadir diye duz beyaz kagida kendi imzasinin oldugu bir belge hazirliyacak , ayrica da kontrat sahibi / ev sahibi NIE sinin arkali onlu fotokopisini cekip  size verecek, sizde pasaportunuzun asli,ev sahibinin yazdigi belge ve NIE fotokopisiyle belediyeye basvuru yapcaksiniz.   
  • Empadronamiento belgesinin gecerliligi 3 aydir, bu sure gectimi belge gecerliligini yitirir, Barcelona icerisinde oda / ev degistirdiginizde yeni belediyenize giderek ayni islemleri yapmaniz gerekmektedir, eski yerdeki kaydinizi sildirmenize gerek yotur, yeni yere kayit yaptirinca eski kayit otomatikman yeni yerine alinir.
  • Empadronamiento belgesini 2 yil icinde yenilemeniz gerekmektedir, bu ilsem cok kisa suren bir ilsem olup, belediye sizin hala orda yasayip yasamadiginizi teyit etmek istemektedir.
  • Belediye empadronamiento belgesinden size iki adet verir, bu belgenin bir tanesini NIE islemlerinizi yaparken kullanacaksiniz, ikinci belge ise CAT SALUD, denilen saglik sigortasi islemleri icin kullanilacaktir.  ( NIE ve CAD SALUD  islemleri detayli olarak kendi bolumlerinde anlatilmistir, heyecan yapmayiniz  !)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder